CADOURI. Neveste, vilă şi cal de aur pentru “ziaristul cu pantoful”

Muntazer al-Zaidi, jurnalistul irakian devenit celebru după ce a aruncat cu pantofii spre fostul preşedinte american George W. Bush, în decembrie 2008, ar putea fi eliberat mâine.

“Cred că nu există niciun obstacol în eliberarea sa şi am mari speranţe că va ieşi din închisoare luni”, a afirmat avocatul acestuia.

Incidentul, care a avut loc în timpul ultimei vizite efectuate de liderul american în Irak, l-a transformat pe Muntadhar al-Zeidi, în vârstă de 30 de ani, într-un adevărat erou în lumea arabă.

Fratele ziaristului, Durgham al-Zaidi, a declarat pentru presa arabă că gestul lui Muntazer a generat reacţii dintre cele mai năstruşnice: numeroşi taţi îşi oferă fetele pentru căsătorie, patronii televiziunii la care lucra îi garantează o vilă cu patru dormitoare, în timp ce mai mulţi lideri politici şi afacerişti importanţi i-au promis cadouri precum maşini sport şi chiar un cal de aur.

La 14 decembrie 2008, în plină conferinţă de presă a lui Bush şi a premierului irakian Nuri al-Maliki, Zaidi s-a ridicat strigând către preşedintele american care se afla în Irak într-o vizită de rămas bun: “Este sărutul de adio, câine”, apoi şi-a aruncat pantofii către el.

Tags: ,

Tags: ,

Leave a Reply